Stolt av å være sta

Avisartikler — 02.09.09 — Trønder-Avisa

Hun nekter å tilpasse seg strømningene i platemarkedet bare for å bli lagt merke til. Anne Vada vil stå for musikken sin.

 Hun nekter å tilpasse seg strømningene i platemarkedet bare for å bli lagt merke til. Anne Vada vil stå for musikken sin.

– Det vakre i musikken har dårlige kår i vår tid. Men det kan ikke jeg bry meg om. Jeg vil synge musikk som passer best til min egen stemme – musikk jeg selv liker. Derfor er jeg også veldig godt fornøyd med den nye plata. Av og til er det bra å være litt sta, sier den klassisk skolerte sangeren fra Steinkjer.

«Det evige sekund» er hennes femte soloplate, etter at hun i 1993 mottok Spellemannsprisen for beste barneplate som medlem av Bukkene Bruse. Det er den første plata etter suksessen med juleplata «Sacral jul», som kom for snart to år siden. Med på seg nyplata har hun et A-lag av medspillere anført av Rolf Løvland. Det meste ligger til rette for en ny suksess.

Flere samarbeidspartnere

– Akkurat den biten har jeg et avslappet forhold til. Jeg har vært med så mange år at jeg kan kunsten å dempe mine egne forventninger. Samtidig er det så rart med det å stå der ved veis ende etter to års arbeide med noe du har lagt veldig mye av din sjel i. Jeg vil berøre med musikken min. Jeg vil fortelle en historie om å fange øyeblikkene og om det evige sekund vi ønsker skal vare – som ingen kan ta fra oss, sier hun.

Hun har jobbet lenge med materialet og skrevet flere av sangene selv. Som samarbeidspartnere har hun med seg, foruten Secret Gardens Rolf Løvland, Py Bäckman. Knut Reiersrud, Øystein Lund Olafsen og Frode Fjellheim. I tillegg til Jørn Hoel som duettpartner på førstesingelen «Hellig Sted».

– Rolf har komponert tre av sangene på «Det evige sekund». I tillegg har han bidratt mye underveis i prosessen og kommet med mange innspill. Et veldig givende samarbeide som har gjort dette prosjektet ekstra spennende, beskriver Anne.

Stor spennvidde

Fra frisk joik til sakral himmelsang. Fra nye melodier til gamle folkesanger. Spennvidden er stor på Anne Vadas nye plate. Alt vakkert og kledelig forent i hennes helt spesielle og vakre form for formidling.

– Spennvidden har vært viktig for meg. Jeg har underveis i prosessen selv sett sprikene i stil, og hele tiden vurdert å skifte ut låter. Men da har staheten slått inn og jeg blitt enig med meg selv om å holde meg til planen og stå inne for de valgene jeg selv tar. Denne plata er et ledd i videreutviklingen av mitt eget repertoar. Musikalske kontraster er viktig, forklarer hun.

Derfor er hun også forberedt på at det kanskje vil ta litt tid før plata «setter seg» i markedet. Hun innser at det å markedsføre plata kanskje er den vanskeligste oppgaven i hele prosessen. Derfor er hun fornøyd med avtalen hun har fått med Bigbox som samarbeider tett med Universal.

Frelsesarmeens julekonsert

– Like viktig er det å komme seg ut å synge for folket. Det var artig å få synge på TV2s «God Morgen Norge» tirsdag i forrige uke og det kommer til flere oppdrag etter hvert. Vi diskuterer om vi skal lage en TV-spot for reklameinnslag på TV, men vi må nok se an hvordan det går med platesalget til å begynne med. Men jeg føler en voksende interesse, sier Anne.

Sammen med Rolf Løvland skal hun være med på Frelsesarmeens julekonsert i Oslo Konserthus 29. november. På samme sted skal hun også opptre i forbindelse med et foredrag av den amerikanske budbringeren og forfatteren, Neale Donald Walsch, 16. september.

– For to dager siden sang jeg på en konsert i Stensparken i Oslo. Akkurat nå er det å synge for publikum jeg vil. Det er bare på den måten jeg kan fortsette å utfordre og utvikle meg selv som formidler, fremholder Anne Vada.

Design & webmaster: To The Point Webdesign