Plateanmeldelser 2009

En gylden stjerne Terningkast 5

Plateanmeldelser — 08.09.09 — Gudbrandsdølen Dagningen

Nesten to år etter albumet «Sacral jul» kommer Anne Vada med sin høstsonate «Det evige sekund», en samling av 13 i hovedsak religiøse komposisjoner. Uttrykket hennes er relativt ensartet. Dette er mer en bekreftelse på at vi har med en stilsikker artist som har funnet sitt musikalske ståsted, enn et tegn på manglende spennvidde og fravær av variasjon. Vada synger uvanlig vakkert.

Behagelig Terningkast 4

Plateanmeldelser — 02.09.09 — Bergens Tidende

Anne Vada har knyttet til seg så ulike bidragsytere som Rolf Løvland, Knut Reiersrud, Sigmund Groven, Jørn Hoel og Frode Fjellheim på sitt sjette soloalbum - uten at det går nevneverdig ut over helheten. Sakrale, luftige stemninger og klokkeren skjønnsang er den røde tråden på «Det evige sekund», som består av iørefallende Løvland-ballader, folkeviser og tonesatte religiøse bønner i en gjennomført produksjon som også inneholder noen lekre detaljer.

Varmt og vakkert Terningkast 5

Plateanmeldelser — 02.09.09 — Trønder-Avisa

Det er slett ikke vanskelig å la seg bevege og begeistre for Anne Vadas nye album, «Det evige sekund». Dette er følsomt, varmt og veldig, veldig vakkert. Med sin klokkeklare og nærmest uskyldsrende stemme, leder Anne sin lytter med på en varsom musikalsk reise. Og når hun har med seg notabiliteter som blant andre Rolf Løvland, Py Bäckman og Frode Fjellheim, skjønner man raskt at reisen blir rik og minneverdig. Sterkest inntrykk gir den vare, skjønne «The Blessing», Anne Vadas egenkomponerte «Ustanselig», formidlingen av «Eg veit i himmerik ei borg» og ny tekst og stemning til «Gylden stjerne». Albumet presenterer også en fantastisk, bortgjemt perle fra Løvland, «Hellig sted», som Anne synger sammen med Jørn Hoel. «Jeg vil berøre med musikken min», skriver Anne Vada i presseskrivet sitt. Det gjør hun.

Design & webmaster: To The Point Webdesign