Nyheter 2009

En gylden stjerne Terningkast 5

Plateanmeldelser — 08.09.09 — Gudbrandsdølen Dagningen

Nesten to år etter albumet «Sacral jul» kommer Anne Vada med sin høstsonate «Det evige sekund», en samling av 13 i hovedsak religiøse komposisjoner. Uttrykket hennes er relativt ensartet. Dette er mer en bekreftelse på at vi har med en stilsikker artist som har funnet sitt musikalske ståsted, enn et tegn på manglende spennvidde og fravær av variasjon. Vada synger uvanlig vakkert.

Behagelig Terningkast 4

Plateanmeldelser — 02.09.09 — Bergens Tidende

Anne Vada har knyttet til seg så ulike bidragsytere som Rolf Løvland, Knut Reiersrud, Sigmund Groven, Jørn Hoel og Frode Fjellheim på sitt sjette soloalbum - uten at det går nevneverdig ut over helheten. Sakrale, luftige stemninger og klokkeren skjønnsang er den røde tråden på «Det evige sekund», som består av iørefallende Løvland-ballader, folkeviser og tonesatte religiøse bønner i en gjennomført produksjon som også inneholder noen lekre detaljer.

Varmt og vakkert Terningkast 5

Plateanmeldelser — 02.09.09 — Trønder-Avisa

Det er slett ikke vanskelig å la seg bevege og begeistre for Anne Vadas nye album, «Det evige sekund». Dette er følsomt, varmt og veldig, veldig vakkert. Med sin klokkeklare og nærmest uskyldsrende stemme, leder Anne sin lytter med på en varsom musikalsk reise. Og når hun har med seg notabiliteter som blant andre Rolf Løvland, Py Bäckman og Frode Fjellheim, skjønner man raskt at reisen blir rik og minneverdig. Sterkest inntrykk gir den vare, skjønne «The Blessing», Anne Vadas egenkomponerte «Ustanselig», formidlingen av «Eg veit i himmerik ei borg» og ny tekst og stemning til «Gylden stjerne». Albumet presenterer også en fantastisk, bortgjemt perle fra Løvland, «Hellig sted», som Anne synger sammen med Jørn Hoel. «Jeg vil berøre med musikken min», skriver Anne Vada i presseskrivet sitt. Det gjør hun.

Stolt av å være sta

Avisartikler — 02.09.09 — Trønder-Avisa

Hun nekter å tilpasse seg strømningene i platemarkedet bare for å bli lagt merke til. Anne Vada vil stå for musikken sin.

Hør intervjuet med Anne Vada på Nrk Trøndelag

Artistnytt — 01.09.09 — Nrk

Klikk på linken for å høre intervjuet. Spilletid: 8 min.

Havet og Cortyard Lullaby

Artistnytt — 25.08.09 — God Morgen Norge, TV2

Se Anne Vada fremføre Havet og Cortyard Lullaby på God Morgen Norge, TV2. Klikk på linken, og se menyen til venstre på skjermen. Annes opptreden er datert 25.08.09

Det evige sekund

Artistnytt — 19.08.09

Illustrasjonsbilde

Anne Vada har gjennom flere år samarbeidet med ulike musikere og laget spennende møtesteder i konsertsammenhenger og i CD-produksjoner. En samlet presse overøste hennes forrige CD – Sacral Jul- med femmere og seksere. Nå er hun aktuell med «Det evige sekund», med musikere som Knut Reiersrud, Sigmund Groven, Frode Fjellheim, Øystein Lund Olafsen, Dag Stokke og flere. En CD for det ulike – et sted hvor rå joik møter sakral himmelsang, hvor nye sanger møter gamle folkesanger, og hvor det ekstatiske møter det stille. Alt forent i Anne Vadas vakre og nære formidling.

Toppartister trår til for Vada

Avisartikler — 07.04.09 — Trønderavisa

Hun vakte oppsikt med sin juleplate «Sacral Jul» for halvannet år siden. Nå samler en rekke toppartister seg for å fronte Anne Vada mot et skikkelig gjennombrudd.

Design & webmaster: To The Point Webdesign